Pages



23.8.17

Ravintolassa vauvan kanssa

Meillä on miehen kanssa yhteisenä harrastuksena ollut heti tapaamisestamme lähtien syöminen. Laitamme itse ruokaa paljon ja käymme myös paljon ulkona syömässä. Vauvan saannin jälkeen tähän ei juuri ole tullut muutosta. Syömme yhä paljon ulkona ja teemme myös paljon ruokaa kotona. Pikku E taisi olla n. kahden viikon ikäinen kun kävimme ravintolassa ensimmäistä kertaa. Nyt äitiyslomalla koitan mahdollisuuksien mukaan nauttia myös arkena lounaista tämän pikkuisen miehen kanssa. Aina kuitenkaan ei "ehdi" kaupunkiin lounaille mutta onneksi myös meidän lähellä on hyviä lounaspaikkoja. En ole koskaan arkaillut lähteä yksinkään vauvan kanssa ravintolaan. Olen myös käynyt ilta-aikaan yksin vauvan kanssa ravintolassa ja myös se on sujunut hyvin, Pikku E oli oikea tarjoilijoiden illanpiristys ja sai kyllä paljon huomiota. Nautin suunnattomasti kun minulla on mahdollisuus käydä keskellä päivää eri lounaspaikoissa sillä normaalissa työarjessa tähän ei nimittäin ole mahdollisuutta työpaikan sijainnin vuoksi, joten nyt on otettava ilo irti.




Mieheni on ravintola-alalla joten meille on hyvin selvää, että myös Pikku E oppii syömään ravintoloissa ja tottuu siihen miten ravintoloissa käyttäydytään. Lapset kuuluvat mielestäni ravintolaan, mutta tietyin rajoituksin. Ihan kaikkialle en itsekkään vauvaa ottaisi mukaan tai juuri liikeelle päässyttä taaperoa. On hyvä mennä tilanteen mukaan ja omaa harkintaa käyttäen. Meille on myös itsensäänselvää, että nautimme jatkossa illallisista myös kaksin ja silloin saamme molemmat nauttia viinipaketeista. Nyt etenkin imetyksen aikana, minun on itse tyydyttävä vain lasilliseen.

 

Tässä minun vinkkejäni vauvan kanssa ravintolassa käymiseen:

  • Lähde rohkeasti, aina pääsee pois jos alkaa ahdistamaan. Jos olette ennen vauvan tuloa käyneet ravintoloissa syömässä, miksi tämän pitäisi muuttua?
  • Aloita hieman "helpoimmista" perheravintoloista. En itse ensimmäistä kertaa vauvan kanssa ravintolaan mennessä valitsisi huipputason Fine Dining ravintolaa, vaikka sellaisessa jo nyt olemme käyneet kahdesti.
  • Huomioi vauvan rytmi. Me varaamme aina pöydän huomioiden koska vauva todennäköisesti pysyy ruokailun ajan tyytyväisenä.
  • Syötä vauva juuri ennen ravintolaan menoa. Näin saat todennäköisesti myös itse syödä rauhassa. Itse menemme usein ravintolaan joko alkuillasta toiseksi viimeisen syötön jälkeen. Jos illallistamme pidempään, niin illalliselle voi mennä kun vauva menee yöunille.
  • Hyödynnä lounaspaikkoja! Meillä ainakin vauva menee päiväunille n. klo 12-13 ja nukkuu 3 tuntia putkeen rauhallisesti. Tässä ajassa ehtii hyvin lounastamaan paremmassakin paikassa.
  • Jos vauva alkaa itkemään kesken illallisen, huomioi muut asiakkaat ja siirry hieman sivummalle rauhoittelemaan vauvaa.
  • Ilmoita ravintolaan pöytävarauksen yhteydessä, että tulet vauvan kanssa, ja jos sinulla on vaunut mukana huomioi, että nämä vievät tilaa. Itse jos menemme illalliselle ns. parempaan paikkaan, otamme vauvan lähes aina kaukaloon, joka vie huomattavasti vähemmän tilaa ravintolassa. Mutta esim. Göteborgissa ollessamme lomalla, ystävällinen tarjoilija otti Stokkejemme ratasosan rappukäytävään suojaan ja saimme vauvan vaunukopassa ravintolaan. Pikku E nukkui tyytyväisenä koko ajan.
  • Huomioi mikä on lämpötila ravintolassa ja tarkasta että vauvalla on sopiva olla. Usein ravintolassa saattaa olla hirveän kuuma tai sitten ilmastointi on todella kovalla. Kun vauvalla on sopiva lämpötila, hän viihtyy hyvin vaunukopassaan/kaukalossaan.
  • Useat ravintolat pitävät lapsista ja lapset ovat tervetulleita. On kuitenkin ravintoloita joissa on esim. klo 18.00 jälkeen K-18. Kunnioita tätä ravintolan päätöstä.
  • Varaa hoitolaukkuun korviketta+tuttipullo. Näin saat helposti ruokittua vauvan, jos nälkä jostain syystä yllättää.
  • Bonusvinkki: Jos et ole julki-imettäjä niin autossa ravintolan edessä on tosi kätevä imettää ennen ravintolaan menoa tai ruokailun jälkeen. Itse harrastan tätä paljon.
Tässä nyt muutamia vinkkejä mitä itselle tuli mieleen. Itse en juurikaan edes enää mieti vauvan kanssa ravintolaan menoa. Käymme niin usein, että homma menee jo rutiinilla. Haluan myös opettaa Pikku E:lle ruuanlaittoa, ja kun poika tuosta hieman kasvaa, otamme hänet varmasti myös kokkauksiimme mukaan. Olemme onnekkaita kun meille tämä on ollut näin helppoa, ja olemme käyneet jo kahdessa Michelin- tähdellä varustetussa ravintolassa, eikä meillä ole ollut mitään ongelmia.

Varmasti ravintolassa käynnit muuttuvat haastellisemmaksi, kun Pikku E alkaa liikkua. Siitä voikin sitten kirjoittaa erikseen kun sen aika tulee. Nyt nautitaan tästä helppoudesta!


Sjömagasinet, Göteborg. Ravintolalla on yksi Michelin tähti.

Fazerilla aamupalalla, Pikku E n. 1 kk


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.
Designed By Boutique-Website-Design